ISO/TS 5617:2025

مواصفة قياسية دولية   الإصدار الحالي · اعتمدت بتاريخ ٢٤ سبتمبر ٢٠٢٥

Tea — Classification by chemical composition

ملفات الوثيقة ISO/TS 5617:2025

الإنجليزية 14 صفحات
الإصدار الحالي
121.8 USD

مجال الوثيقة ISO/TS 5617:2025

This document specifies a method to classify six tea types (black tea, green tea, white tea, oolong (blue) tea, dark tea and yellow tea) based on statistical analysis of chemical compositions. The key X1 to X6 determinants (total catechins, caffeine, theanine, epigallocatechin gallate (EGCG)/total catechins, theanine × theanine, theanine × caffeine) for tea chemical classification were extracted from these critical compositions by statistical methods, from a large-scale chemical analysis of samples of six tea types, which can be used as principal components to classify the particular tea by Fisher’s step-by-step discrimination formulae.[6][7]

This document is applicable to the classification of both primary and refined teas, and is particularly suitable for teas produced in China. It does not apply to reprocessed teas.

الأكثر مبيعاً

YSMO GSO 150-2:2020
GSO 150-2:2013 
لائحة فنية يمنية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
GSO 150-2:2013
 
مواصفة قياسية خليجية
فترات صلاحية المنتجات الغذائية - الجزء الثاني : فترات الصلاحية الاختيارية
YSMO GSO 2055-1:2020
GSO 2055-1:2015 
مواصفة قياسية يمنية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال
GSO 2055-1:2015
 
لائحة فنية خليجية
الأغذية الحلال – الجزء الأول : الاشتراطات العامة للأغذية الحلال

اعتمدت مؤخراً

ISO 9241-171:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Ergonomics of human-system interaction — Part 171: Software accessibility
ISO 21557:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Mining — Mining methods — Classification and specification
ISO 8347:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Measurement procedures associated with the chain of custody in native tropical forest management areas
ISO 37306:2025
 
مواصفة قياسية دولية
Liquid petroleum products — Determination of distillation characteristics at atmospheric pressure — Micro-distillation